Budsmaženka se syrečky
Suroviny: 2 lžíce piva Budvar 12°, 25 g Olomouckých tvarůžků, 1/2 lžičky provensálského koření, olej na smažení, 1 lžíce kukuřičné strouhanky, 1 domácí vejce, plnotučná hořčice, červená cibule, nakládaná kapie, nakládaná okurka, 1 krajíc chleba
Postup: Syrečky nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem, strouhankou, pivem a kořením. Směs nalijeme na rozpálenou pánev s olejem a z obou stran osmažíme. Budmaženku položíme na chléb potřený hořčicí a posypeme na drobno nakrájenou cibulí a nazdobíme jí kapiemi a na kolečka nakrájenými nakládanými okurkami.
Korejská mrkev
Suroviny: 500 g mrkve, 1 čajová lžička soli, 6 polévkových lžic oleje, 2 polévkové lžíce octa, půl čajové lžičky mletého koriandru, špetku chilli, špetku mleté červené papriky, špetku mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1,5 polévkových lžic krystalového cukru
Postup: Mrkev nastrouháme na speciálním struhadle pro korejskou mrkev. Přidáme koření, ocet, česnek, cukr a sůl. Promačkáme a zalijeme vroucím olejem a znovu promícháme. Necháme minimálně 4 hodiny odležet v chladu, nejlépe do druhého dne.
Vegekapr po korejsku
Suroviny: kolečko celeru, koření na ryby, sůl, plátek mořské řasy Nori, olej na smažení, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka
Postup: Kolečko celeru rozpůlíme napůl. Povaříme 10 minut v horké osolené vodě a necháme vychladnout. Vychladlý celer posypeme kořením na ryby a obalíme v půlce plátku mořské řasy a vodou navlhčenými prsty upravíme do tvaru plátku celeru. Dále obalíme klasicky v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. A podle chuti podáváme s bramborami nebo bramborovým salátem či s hranolkami.



